Schooluren


Zachte landing


Voormiddag:    8.30 uur – 11.40 uur

Namiddag:    13.20 uur – 16.05 uur (vrijdag 15.40 u)

 

Zachte landing: wat betekent dat concreet?

 

De zachte landing is een manier om je kleuter op een zachte manier de klasdag te laten starten.  Vanaf 8.15 uur tot en met 8.45 uur ben je welkom in de klas van je kapoen. Niet vroeger, maar ook niet later.  De kleuters mogen mee met mama/papa/grootouder in de klas.

 

Bij de allerkleinsten kunnen de ouders een handje helpen om hun jas uit te doen, het fruit in de fruitmand te leggen, hun schriftje uit te halen.  De tweede en derde kleuters kunnen dit al vlot zelf doen. Meekomen tot in de klas lijkt voor ons wel een fijne ervaring voor de (groot)ouder.  Een kleinigheid vertellen aan de juf, een knutselwerk bewonderen van je kapoen of het favoriete hoekje bezoeken van je kind.  Dit kan allemaal tot aan het signaal van 8.45 uur.  Als je kind zacht in de klas ‘geland’ is, dan is het tijd om te vertrekken.  Als de kleuters flink aan het spelen zijn, dan is de zachte landing geslaagd.  Het heeft weinig zin om 20 minuten in de klas te blijven om te kijken hoe je kind aan het spelen is.  We zien het eerder als een fijn moment waarbij je kind rustig de dag kan starten.

 

De lagere schoolkinderen gaan zelfstandig naar de klas vanaf 8.15 uur en MOETEN voor 8.30 uur in de klas zijn.  De lessen starten stipt om 8.30 uur.

 

Wie voor 8.15 uur de school betreedt, wordt uit veiligheid automatisch doorverwezen naar de opvang in de eetzaal, die betalend is.

Indien je kind uitzonderlijk tijdens de lesuren de school moet verlaten, moet dit vooraf schriftelijk aangevraagd worden en komen de ouders het kind afhalen aan de klasdeur.

Indien je kind door een ‘vreemd’ persoon wordt opgehaald moet dit vooraf aan de klastitularis gemeld worden. Dit voorkomt misverstanden.